wat is canitrailen

Canitrailen is het samen beleven en genieten van het hardlopen in de natuur waarbij het uithoudings- en doorzettingsvermogen van de baas en hond worden getest. Door de optimale samenwerkingen tussen mens en dier worden natuurlijke hindernissen, en slingerpaadjes overwonnen.

 

Canitrailen is een afgeleide van het canicrossen. Bij beide sporten loop je in de natuur met een aangelijnde hond over een parcours met onverharde paden. Tijdens het canicrossen is het de bedoeling dat de hond naar hartelust mag trekken zodat de baas en hond samen zo snel mogelijk het parcours afleggen. Tijdens het canitrailen loop je langere afstanden en is het uithoudingsvermogen belangrijker als tijd en snelheid. Je zult dan ook meer tussendoor wandelen om ook je hond op adem te kunnen laten komen.

 

Canitrailen is technischer en met meer heuveltjes en afdalingen. Hond en baas worden er sterker van. Onderweg genieten van de omgeving. In een beekje even je hond laten zwemmen, af en toe een wandelpauze inlassen om bij te komen en dan met een big smile eindigen.